en
ua
newsHero

Завершився перший тримісячний етап українсько-ізраїльського проєкту «Психосоціальна підтримка під час війни».

Завершився перший тримісячний етап українсько-ізраїльського проєкту «Психосоціальна підтримка під час війни». Напередодні відбувся захід для підбиття підсумків першої частини проєкту, організованого у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської. Загалом три місяці реалізації проєкту у лікарнях надано 3 304 індивідуальні консультації для госпіталізованих, членів їхніх сімей, лікарів та медичних сестер. Крім того, проведено 162 групові заняття для 1 129 осіб, серед яких – пацієнти та медики.

Проєкт стартував на початку січня, тоді 57 українські фахівці із базовою медичною або психологічною освітою у ході 94 годин тренінгових занять опанували методики кризової, військової, екстремальної психології, першої психологічної допомоги. Та розпочали роботу у 14 медичних закладах Дніпра, Вінниці та Київської області.

Наразі здобуті знання вони продовжують застосовувати у роботі з людьми, які зазнали важких травм чи втрат внаслідок бойових дій та тривалий час перебувають у медзакладах. Також вони працюють із членами родин військовослужбовців, аби підтримати їх у період адаптації.

Хочемо висловити щирі слова вдячності партнерам за відмінну співпрацю під час реалізації проєкту. Ми пишаємось, що маємо змогу зробити свій внесок та допомагаємо відновити ментальний стан в ці тяжкі для кожного українця часи.

Проєкт реалізовано громадською організацією «Безбар’єрність» у співпраці з Ізраїльським форумом міжнародної гуманітарної допомоги IsraAID, Міністерством охорони здоров’я України, департаментами охорони здоров’я Дніпропетровської, Вінницької та Київської областей та БО "Відродження Громад".

Надалі проєкт масштабувати мається на нові медичні заклади та географічно розширюватиметься.

reports
reports
reports