en
ua
newsHero

Українські фахівці пройшли навчання у межах проєкту «Психосоціальна підтримка під час війни», яке проводила організація IsraAID

60 українських фахівців пройшли навчання у межах проєкту «Психосоціальна підтримка під час війни», яке проводила організація IsraAID. IsraAID - провідна міжнародна неурядова гуманітарна організація, що базується в Ізраїлі. Досвід IsraAID в наданні послуг із підтримки психічного здоровʼя та психологічної допомоги у спільнотах, що зіткнулися з кризою, складає вже більше 20 років. Ії команди медиків, експертів із посттравматичних станів, спеціалістів у громадах та інших професіоналів брали активну участь у міжнародній відповіді на катастрофи та конфлікти по всьому світу. Станом на вересень 2022 року IsraAID відреагувала на кризи у більш ніж 60 країнах.

Кожен фахівець опанував 58 годин тренінгових занять онлайн та офлайн ії вже почали працювати у медзакладах Дніпра, Вінниці та Київської області, загалом - 14 лікарень. Отримані знання наші фахівці застосовують для допомоги людям, які зазнали важких травм чи втрат, та членам їх родин, а також допомагають лікарям навчитися стресостійкості та протидії вигоранню.

Національна програма ментального здоровʼя за підтримки Першої леді Олени Зеленської створює звичку піклуватися про своє ментальне здоровʼя, щоб українці знайшли в собі приховане джерело сили у складні часи, а також має на меті створити систему надання психологічної допомоги й підтримки всередині держави, на всіх рівнях.
Проєкт реалізується у співпраці із ГО «Безбарʼєрність», Ізраїльським форумом міжнародної гуманітарної допомоги IsraAID, Міністерством охорони здоровʼя України, Департаментами охорони здоровʼя м. Дніпро, м.Вінниця, Київської області у межах “Національної програми ментального здоровʼя” за підтримки Першої леді Олени Зеленської та в партнерстві з БО “Відродження Громад”

reports
reports
reports
reports